KranyoSakral Terapi bir tür masaj mı?
Bir masaj masası üzerinde uygulanmasına rağmen, KST hiçbir doku manipülasyonu, bastırma, ovma gibi hareketler içermez. Ağırlığı 5 gramı geçmeyen yumuşak ve genellikle sabit basınçta dokunuşlarla uygulanır. O yüzden de her yaşta, her türlü kritik durumda güvenle ve rahatlıkla uygulanabilen bir beden terapisidir.
KranyoSakral terapinin uygulanamayacağı durumlar neler?
Biyodinamik yaklaşımla uygulanan KranyoSakral terapi her durumda oldukça güvenlidir. Daha geleneksel mekanik ekollerde bazen basınç ve manipülasyon kullanıldığı için kafatası içinde basınç değişikliği olan durumlarda (beyin kanaması, hidrosefali, damar tıkanıklığı) basınç normalleşene kadar uygulanmaması daha güvenlidir.
Kimler KST'den faydalanabilir?
KranyoSakral Terapi herkese iyi gelecektir, ancak iyileşme bazı kişilerde çok daha hızlı ve belirgin olabilir.
KST sinir sistemini dengeler ve özellikle de merkezi sinir sistemine ev sahipliği yapan kemikler, zarlar ve sıvılarda düzenlenmeyi sağlar. Bu yüzden sinir sistemine dair her türlü şikayette iyileşme sağlayacaktır. Kronik durumlar, bağışıklık sistemi bozuklukları, enflamasyon gibi durumlar KST'nin olumlu sonuç verdiği durumlardır.
Doğum travmaları başta olmak üzere her türlü travma, eski yaralanmalar, incinmeler KST'nin nazikçe iyileştirdiği durumlardır.
Biyodinamik KranyoSakral Terapi sistemi dengelediği ve zamanla sinir sisteminde esnek dayanıklılık (resilience) geliştirdiği için hayatın her aşamasında, birçok kişi için güvenli ve rahat bir iyileşme sağlar.
Kaç seans almam gerek?
Sağlık hedeflerinize, sisteminizin şu anki durumuna, semptomlarınızın ciddiyetine ve özellikle de içinde bulunduğunuz stres seviyesine göre seans sayısı farklılık gösterecektir. Bazen tek seansta ağır rahatsızlıklar tamamen ve kalıcı olarak iyileşme gösterir. Birçok durum için 3-10 seans arasında bir uygulama sağlığınızda gözlemlenebilir bir fark yaratacaktır.
İlk seanstan 3-4 gün sonra terapistinize rahatsızlığınıza dair nelerin değişip nelerin aynı kaldığı bilgisini paylaşırsanız terapistiniz sisteminizin çalışmaya nasıl tepki verdiğini daha değerlendirip ne aralıklarla ve yaklaşık kaç seanslık bir çalışmayla hedeflerinize ulaşabileceğiniz konusunda size daha net bilgi verebilir.
KranyoSakral Terapiyi farklı yapan nedir?
KranyoSakral terapi yapı (anatomi), işleyiş (fizyoloji), duygular, zihin ve ruhsal öğeleri birbirinden ayırmadan, sistemsel bir bütünlük içinde ele alır. Örneğin davranışlarda bir dengesizlik anatomiyi, fizyolojideki bir bozulma duyguları etkileyecektir. Bu bakış açısı sayesinde insanın bütünlüğüyle uyumlu bir çalışmadır.
Kranyo Sakral Terapi hatayı, bozulmayı bulmayı hedeflemez, aksine bedende sağlığın ifadesini arayıp bunu sisteme hatırlatmayı ve genellemeyi hedefler. Bu nötr ve destekleyici yaklaşım sayesinde sistem daha kolaylıkla dengeye gelir.
Tedavi planını bedenin bilgeliği belirler. Terapist her seansa kendi nötrlüğünü kontrol ederek, dinleme ve bedenin kendi önceliklerini destekleme yaklaşımıyla başlar. Sinir sistemi dengeye geldikçe şifalanması gereken öğeler kendini gösterir ve beden kendi bilgeliği ile iyileşme sürecini ifade etmeye başlar.
Comments