top of page
  • Yazarın fotoğrafıEsin

Seansa hazırlık


Bir KranyoSakral Terapi seansı almaya karar verdiniz. Seanstan maksimum fayda sağlamak için dikkat etmeniz gereken birkaç noktaya değinmek isteriz.

- Seans aldığınız gün uçağa binmeyeceğiniz bir zamana randevu almanızda fayda var. Seans sırasında beyin ve omurilik zarlarında oluşabilecek değişimler, açılmalar sizi kabin basıncına daha duyarlı hale getirebilir. Seanstan bir sonraki gün (gece uykusunu tamamlamış olarak) uçağa binmenizde sakınca yoktur.

- KranyoSakral terapi merkezi sinir sisteminde de değişiklikler yaratacağı için seanstan sonra alkol almamalısınız. Alkol merkezi sinir sistemini baskılayan etkiye sahiptir, sistemin dengelenmeye çalıştığı bir anda etkisi normalden çok farklı olabilir. Bedeniniz bir kadehle sarhoş olmak, aşırı mide bulantısı, kusma gibi tepkiler verebilir.

- Yine seanstan sonra bedeninizi zorlayacak fiziksel hareketlerden birkaç gün kaçınmanızı öneririz. Bedenin varolan sağlıksız anatomik ve fizyolojik kalıpları değiştirmeye, daha sağlıklı yeni kalıplar oluşturmaya çalıştığı bir zamanda zorlamak bedeni yoracak ve eski alışkanlıklarına dönmesini sağlayacaktır. Hareket etme ihtiyacı hissederseniz hafif bir yürüyüş, esneme hareketleri seansı takip eden 2-3 gün için daha uygun aktivitelerdir.

- Seans için yaklaşık 2 saatlik bir zaman ayırmanız ve seanstan hemen sonraki zaman dilimini mümkünse evinizde ve dnlenerek geçirebileceğiniz bir zaman için randevu almanızı öneririz. Seanstan hemen sonra kalabalık ve gürültülü bir ortama girmek, stres, zaman kaygısı vb yaşayacağınız bir program yapmak seansın olumlu etkilerini çok azaltacaktır.

878 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page